Наукові журнали та збірники видань
Постійне посилання на розділhttps://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/5
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування та розроблення технології виробництва сосисок з оздоровчими властивостями(НУБіП України, 2021) Рябовол, М В.; Баль-Прилипко, Л ВУ зв`язку із загальним погіршенням екологічної ситуації та пов`язаним з цим посиленням негативного впливу на стан здоров`я споживачів проведені дослідження з розроблення рецептури сосисок, які характеризуються, оздоровчими властивостями. Метою виконання роботи було розроблення складу м`ясної фаршевої композиції, що характеризується мінімальною чутливістю до дії окисників та збалансованим мінеральним складом і надає виробленому з неї продукту лікувально-профілактичних властивостей. В роботі визначено спосіб гальмування процесів окислювального псування м`ясної суміші під дією оксигену шляхом введення в суміш екстракту розмарину. Визначено можливість зменшення дозування катіону натрію заміною кам`яної солі на збагачену ламінарією морську сіль, що дозволило також зменшити дозування токсичного нітриту натрію. Дослідження проводили на м`ясних фаршах.