Наукові журнали та збірники видань
Постійне посилання на розділhttps://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/5
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Органолептичні показники м’яса курчат-бройлерів за змішаного Т-2 і зеараленонотоксикозу та застосування сорбційних препаратів(ВЦ НУБіП України, 2018) Бойко, Г.В.; Якубчак, О.М.; Бойко, Н.І.У статті наведені результати дослідження органолептичних показників м’яса курчат-бройлерів за змішаного Т-2 і зеараленонтоксикозу та застосування сорбційних препаратів. Під час дослідження органолептичних показників мяса курчат- бройлерів, яким в експерименті згодовували ентеросорбенти Карбовет, Ксерогель, Токсиніл і Ревіталь (перша серія дослідів) та БіоТокс, Ксерогель+Інулін, Пресорб і вугільно-бентонітовий сорбент (ВБС) (друга серія дослідів) будь-яких відмінностей, порівняно з контрольною групою не було виявлено. Застосування сорбентів курчатам-бройлерам за змішаного Т-2 і зеараленонотоксикозу позитивно впливає на органолептичні показники м’яса. За зовнішнім виглядом, ароматом, смаком, ніжністю і соковитістю м'ясо курчат за змішаного мікотоксикозу мало вірогідно нижчі показники порівняно з контролем. Встановлені відмінності органолептичних показників м’яса курчат-бройлерів можуть бути обумовлені негативною дією Т-2 токсину та зеараленону.