Тваринництво та технології харчових продуктів - 2020
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Тваринництво та технології харчових продуктів - 2020 за Автор "Боярчук С.В."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Ефективність підгодівлі бджіл за використання на запиленні плодових культур(НУБіП України, 2020) Боярчук С.В.; Адамчук Л.О.; Пилипко К.В.У глобальному значенні медоносні бджоли (Apis mellifera L., 1758) реалізують важливу для всієї планети функцію запилення рослин. Для нормального розвитку бджолиної сім’ї задоволення харчових потреб є критично важливим процесом. Метою дослідження стало визначення ефективності застосування підгодівель для нарощування льотної діяльності бджіл на запилені плодових культур. Для її реалізації розробили циклограму застосування підгодівель та підібрали оптимальну рецептуру кормів; дослідили вплив підгодівлі на темпи нарощування сили бджолиних сімей за кількістю вуличок та визначили ефективність застосування підгодівель за обліком пилкозбиральної льотної діяльності бджіл. Дослідження проводили в умовах приватного плодового саду на запиленні вишень, черешень, груш і яблунь у 2020 році.