Перегляд за Автор "Засєкін, Д.А."
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз моніторингових досліджень важких металів та мікроелементів у кормах для тварин(2022) Шуляк, С.В.; Засєкін, Д.А.; Чечет, О.М.; Кобиш, А.І.; Гайдей, О.С.; Димко, Р.О.Документ Визначення біологічної цінності м’яса органічних курчат(НУБіП України, 2020) Кучерук, М.Д.; Засєкін, Д.А.Вивчено хімічний склад м'яса і вміст амінокислот у м'язовій тканині курчат м'ясо-яєчного напряму продуктивності за органічного вирощування. Метою досліджень було вивчення впливу нутріцевтиків на якість і повноцінність курячого м’яса. Про біологічну цінність м’яса роблять висновок за «білково- якісним показником», який є співвідношенням триптофану (індикатором повноцінних білків м’язової тканини) до оксипроліну (показника неповноцінних сполучнотканинних білків). Дослідження проводились у органічному господарстві. Птиця утримувалась у пташниках із вільним виходом на пасовище, отримувала органічні корми. Курчатам дослідних груп (Д1 та Д2) застосовувались натуральні профілактичні препарати – пробіотик та постбіотик відповідно, курчата контрольної групи не отримували жодних профілактичних препаратів. Після забою птиці здійснювали порівняльну оцінку біологічної цінності м'яса дослідних і контрольних курчат, визначено амінокислотний скор білка грудних і стегнових м'язів. Встановлено, що застосування в годівлі пробіотика і постбіотика покращує амінокислотний склад м’яса птиці на фоні кращої продуктивності та збереженості курчат. Серед незамінних амінокислот у м’ясі курчат з Д1 реєстрували вірогідне збільшення валіну на 5,76 %, ізолейцину – на 5,22, лізину – на 7,42, метіоніну – на 4,96, триптофану – на 4,83, аргініну – на 4,98 %. У м’ясі курчат Д2 вірогідне збільшення показників розподілилось наступним чином: ізолейцину на – 4,75 %; лізину – на 8,05; метіоніну – на 9,67 %; триптофану – на 16,69; аргініну – на 5,71 %. Серед замінних амінокислот за результатами досліджень грудних м’язів курчат у дослідних групах відмічено збільшення в Д1 аланіну – на 5,47 % і цистину – на 11,49 %, а в Д2 аланіну – на 6,58 % і цистину – на 25,32 %. Білково-якісний показник м’яса органічних курчат обох дослідних груп перевищує значення такого у пробах м’яса курчат з контрольної групи. Отже, органічне вирощування птиці з використанням натуральних профілактичних нутріцевтиків сприяє покращенню біологічої цінності м’яса курчат.Документ Вплив гігієнічних засобів для обробки вимені на якість молока(2022) Соколюк, В.М.; Засєкін, Д.А.; Соломон, В.В.; Сокульський, І.М.; Лігоміна, І.П.; Крупельницький, Т.В.Документ Вплив мийно-дезінфікуючого засобу “Аргомол” на організм лабораторних тварин (доклінічні дослідження)(ВЦ НУБіП України, 2018) Засєкін, Д.А.; Димко, Р.О.; Коваленко, В.Л.Доїльне устаткування може бути основним джерелом забруднення молока мікроорганізмами, оскільки молоко, що залишається в нерівностях молокопроводу та окремих частинах апаратів, є сприятливим середовищем для розмноження мікроорганізмів. Своєчасні миття та дезінфекція доїльного устаткування і молочного інвентаря є запорукою одержання безпечного молока високої якості. Нами був розроблений новий мийно-дезінфікуючий засіб «Аргомол» для санації доїльного обладнання. За вибору мийно-дезінфікуючого засобу для проведення санації молочного обладнання слід звертати увагу не лише на його ефективну бактерицидну та інші дії, а також і на можливу токсичність. Дана стаття присвячена доклінічним дослідженням мийно- дезінфікуючого засобу “Аргомол” щодо визначення кумулюючої, подразнюючої, сенсибілізуючої та шкірно-резорбтивної дій засобу на організм лабораторних тварин. Дослідження проводились згідно методичних рекомендацій “Оцінка придатності та ефективності мийних, дезінфікуючих і мийно-дезінфікуючих засобів для санітарної обробки доїльного устаткування та молочного інвентаря”. Доведено, що мийно- дезінфікуючий засіб “Аргомол” не має вираженої кумулюючої, подразнюючої, сенсибілізуючої і шкірно-резорбтивної дій. Встановлено, що мийно- дезінфікуючий засіб «Аргомол» згідно класифікації речовин за токсичністю (ГОСТ 12.1.007-76) відноситься до 4 класу.Документ Дослідження ефективності кислотного мийно-дезінфікуючого засобу «Аргомол» при здійсненні санітарної обробки доїльної установки з молокопроводом(2022) Пушкова, А.Г.; Засєкін, Д.А.; Димко, Р.О.Документ Перспективи застосування церію оксиду (СеО2) у бджільництві(2022) Нікітіна, Л.М.; Засєкін, Д.А.; Постоєнко, В.О.Документ Продуктивність курчат-бройлерів за дії штучного підвищеного магнітного поля та намагніченої води(2022) Орлюк, Т.М.; Засєкін, Д.А.; Димко, Р.О.Документ Хороший деззасіб зменшує залежність від антибіотиків(2022) Шевченко, О.Б.; Засєкін, Д.А.; Соломон, В.В.; Іщенко, В.Д.