Бізнес план проекту відкриття пекарні на дровах
Вантажиться...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Структура магістерської роботи включає: титульну сторінку, зміст, вступ, три розділи, висновки та список використаних джерел. Робота містить 18 ілюстративних матеріалів (10 таблиць та 8 рисунків). У списку використаних джерел – 35 назв. Загальний обсяг роботи – 58 сторінки. Актуальність теми дослідження зумовлена зростаючим попитом на натуральний крафтовий хліб в Україні та потребою у відкритті невеликих пекарень, які спеціалізуються на традиційних технологіях випікання. Ринок хлібобулочних виробів показує позитивні тенденції розвитку, що відкриває можливості для інвестування та створення бізнесу у форматі пекарні на дровах. Мета дослідження полягає у систематизації наукових і практичних знань з розвитку ринку крафтового хліба та розробці бізнес-плану для відкриття пекарні на дровах, яка забезпечить конкурентні переваги та задовольнить попит на якісний хліб. Об’єкт дослідження – процес організації діяльності пекарні на дровах. Предмет дослідження – теоретичні, методичні та практичні засади розробки бізнес-плану для відкриття пекарні на дровах. Основні завдання роботи: дослідити особливості ринку хлібобулочних виробів в Україні; визначити конкурентні переваги крафтового хліба; розробити бізнес-план для відкриття пекарні на дровах; оцінити фінансову ефективність проекту та запропонувати шляхи його реалізації. Наукова новизна дослідження полягає у визначенні основних теоретичних підходів та практичних рекомендацій щодо створення бізнесу у форматі пекарні на дровах, з урахуванням специфіки крафтового сегмента хлібобулочного ринку. Практична значущість проекту полягає у формулюванні рекомендацій для
організації діяльності крафтової пекарні на дровах та створення конкурентоспроможного підприємства на ринку хлібобулочних виробів. У першому розділі розглянуто історичні особливості ринку хліба та динаміку його розвитку в Україні; розкрито поняття крафтового хліба та досліджено його зростаючу популярність серед споживачів, акцентовано увагу на ринкових тенденціях і факторах, що сприяють популяризації крафтового виробництва. У другому розділі представлено загальну характеристику бізнесу, проаналізовано основні конкурентні переваги проекту, побудовано бізнес-модель та проведено розрахунок необхідних інвестицій; складено організаційно-
виробничий план та оцінено фінансову привабливість проекту. Виявлено можливі ризики та запропоновано шляхи їх мінімізації. У третьому розділі на основі зібраної інформації запропоновано практичні рекомендації щодо реалізації бізнес-плану, включаючи вибір місця розташування, стратегію маркетингу та розвитку бізнесу.
Опис
Ключові слова
крафтовий хліб, пекарня, дров'яна піч, хлібобулочний ринок, Kraft bread, bakery, wood stove, bakery market
Бібліографічний опис
Литвинчук Я.М. Бізнес план проекту відкриття пекарні на дровах : дипломна робота … магістра : 073 Менеджмент. Київ. 2024. 61 с.