Зв'язок органогенезу пшениці озимої з агрохімічними показниками темно-сірого опідзоленого ґрунту
Дата
2024
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Обсяг магістерської роботи за темою «Зв'язок органогенезу пшениці
озимої з агрохімічними показниками темно-сірого опідзоленого ґрунту»
становить: 65 сторінок друкованого тексту, містить 20 малюнків, 12 таблиць,
1 додаток, 51 літературне джерело.
Об’єкт дослідження – Зв'язок органогенезу пшениці озимої з
агрохімічними показниками темно-сірого опідзоленого ґрунту після
вирощування різних культур-попередників (соняшник, кукурудза, картопля).
Мета роботи – встановити вплив агрохімічних показників ґрунту на
органогенез пшениці озимої та формування її врожайності після
попередників у зоні темно-сірих опідзолених ґрунтів.
Методи дослідження:
● польовий – вивчення ростових та фізіологічних процесів пшениці в
умовах експериментальних полів;
● лабораторний – визначення агрохімічних показників ґрунту (вміст NO₃⁻,
NH₄⁺, P₂O₅, K₂O, рН);
● вимірювально-ваговий – аналіз врожайності та біометричних
параметрів рослин;
● математично-статистичний – оцінка достовірності результатів та їхня
інтерпретація.
Особистий внесок автора полягає в організації польових досліджень,
виконанні аналізу зразків ґрунту та рослин, узагальненні експериментальних
даних і формулюванні висновків.
Практична цінність роботи полягає у розробці науково обґрунтованих
рекомендацій щодо вибору попередників для вирощування пшениці озимої,
що сприяє підвищенню врожайності культури на темно-сірих опідзолених
ґрунтах.
Опис
Ключові слова
органогенез, пшениця озима, агрохімічні показники, грунт, темно-сірий опідзолений грунт, organogenesis, winter wheat, agrochemical parameters, soil, dark grey podzolic soil, organogenese, winterweizen, agrochemische parameter, boden, dunkelgrauer podsolboden
Бібліографічний опис
Іванов О.О. Зв'язок органогенезу пшениці озимої з агрохімічними показниками темно-сірого опідзоленого ґрунту : дипломна робота ... магістра : 201 «Агрономія» / Іванов О.О. - Київ, 2024. – 62 с.