Визначення біологічної цінності січених напівфабрикатів з комплексною харчовою добавкою ферментативним методом

Ескіз

Дата

2021

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НУБіП України

Анотація

Під час створення м’ясних напівфабрикатів одним із основних показників є біологічна цінність продукту. Біологічна цінність білків залежить від ступеня їх засвоєння і у тваринних білків є більшою, ніж у рослинних. З тваринних білків в кишківнику всмоктується понад 90 % амінокислот. Важливим показником біологічної цінності білків є їх розщеплення травними ферментами у шлунково-кишковому тракті. Ферментативні методи визначення біологічної цінності білка – це об’єктивний спосіб визначення його здатності до розщеплення протеолітичними ферментами у шлунково-кишковому тракті.

Опис

Ключові слова

котлети м’ясні січені, харчова суміш, система протеіназ пепсин-трипсин, перетравлення

Бібліографічний опис

Визначення біологічної цінності січених напівфабрикатів з комплексною харчовою добавкою ферментативним методом / Н.М. Сонько, В.Ю. Сухенко, О.А. Штонда // Тваринництво та технології харчових продуктів. - К. : НУБіП України, 2021. - Том 12, № 1. - С. 48-55

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в