ОПП "Економічна кібернетика"
Постійне посилання колекціїhttps://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/11239
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Моделювання структури виробництва, розподілу та споживання молочних виробів в умовах кризи(2023) Мурмило, Б.Ю.Магістерська кваліфікаційна робота: 78 с., 6 табл., 12 рис., 84 джерела. Мета роботи полягає у дослідженні сучасного стану та прогнозування структури виробництва, розподілу та споживання молока та молочних виробів України в умовах кризи. Об’єктом дослідження є процеси аналізу та моделювання структури виробництва, розподілу та споживання молочних виробів в умовах кризи. Предметом дослідження є механізми, моделі та методи аналізу та прогнозування структури виробництва, розподілу та споживання молочних виробів в умовах кризи. Методи дослідження. Для досягнення мети в роботі було використано ряд методологічних підходів, включаючи методи наукової абстракції, системного аналізу та синтезу, а також економіко-статистичні та розрахунково-конструктивні методи. Особливу увагу приділено економетричному моделюванню та регресійному аналізу для прогнозування ключових показників ринку. В рамках дослідження було проведено глибокий аналіз теоретичних та методологічних основ функціонування молочного ринку в Україні та за її межами. Оцінено сучасний стан та динаміку ринку молочних продуктів та виробів з молока на національному та регіональних рівнях. Вибрано та адаптовано методики для прогнозування кон'юнктури ринку. Сформулювало пропозиції щодо розвитку виробництва, розподілу та споживання молочних виробів в умовах кризи. Результати дослідження. На основі зібраних даних та проведеного аналізу розроблено моделі оцінки та прогнозування ринкових показників щодо виробництва, розподілу та споживання молочних виробів. Ці моделі дали змогу зробити обґрунтувати висновки та рекомендації щодо потенційних напрямів розвитку молочної галузі України.