Водні біоресурси та аквакультура
Постійне посилання колекціїhttps://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/15042
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості технології вирощування коропових риб в умовах Немішаєвської навчально- науково- виробничої лабораторії рибництва(2024) Коваленко Микола Анатолійович; Охріменко О.В.; Кононенко І.С.Бакалаврська робота «Особливості технології вирощування коропових риб в умовах Немішаєвської навчально- науково- виробничої лабораторії рибництва» викладена на 45 сторінках, і включає 2 таблиці, 16 рисунків. У роботі подано огляд літератури щодо сучасного стану та тенденцій розвитку рибного господарства, висвітлено біологічні особливості коропових видів риб як об’єктів аквакультури, зазначено вимоги до умов середовища їх існування, наведено основні хвороби коропових риб. Надано обґрунтування щодо проєкту інкубаційного цеху потужністю 15 млн. екз. личинки коропа на базі Немішаєвської ННВЛ рибництва. У розділі 2 «Матеріали та методи досліджень» детально висвітлено основні технологічні процеси, які заплановано використовувати у проектованому господарстві та наведено їх сучасні рибоводно-біологічні нормативи. Проведено необхідні рибоводні розрахунки під задану потужність щодо потреб проектованого інкубаційного цеху у різновікових групах біологічного матеріалу коропа, обладнання та матеріальних засобів для проведення нерестової кампанії, зазначено економічну ефективність технологічного процесу відтворення. Розроблений проект пропонується запроваджувати у рибних господарствах різної форми власності.Документ Технологічні аспекти розведення та вирощування прісноводної гігантської креветки Macrobrachium rosenbergii(2024) Кодь Владислав Вадимович; Охріменко О.В.; Кононенко І.С.Бакалаврська робота «Технологічні аспекти розведення та вирощування прісноводної гігантської креветки Macrobrachium rosenbergii» викладена на 50 сторінці, і включає 3 таблиць, 6 рисунків. У роботі подано огляд літератури щодо сучасного стану та тенденцій культивування ракоподібних родини Palaemonidae, висвітлено біологічні особливості прісноводної гігантської креветки Macrobrachium rosenbergii як об’єкта аквакультури, зазначено вимоги до умов середовища її існування, наведено основні технологічні аспекти одержання товарної продукції. Надано обґрунтування щодо додаткової діяльності коропових тепловодних господарств півдня України по сезонному вирощуванню товарної продукції креветок з метою підвищення ефективності їх діяльності. У розділі 2 «Матеріали та методи досліджень» детально висвітлено основні технологічні процеси, які заплановано використовувати у проектованому господарстві та наведено їх сучасні рибоводно-біологічні нормативи. Проведено необхідні розрахунки під задану площу щодо потреб проектованої діяльності у різновікових групах біологічного матеріалу Macrobrachium rosenbergii, обладнанні та матеріальних засобах, зазначено економічну ефективність технологічного процесу вирощування товарної продукції прісноводної гігантської креветки в ставових умовах. Розроблений проект пропонується запроваджувати у рибних господарствах різної форми власності.