Економіка і управління бізнесом

Постійне посилання колекціїhttps://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/8013

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Роль соціальної відповідальності в розвитку аграрного бізнесу
    (ВЦ НУБіП України, 2018) Нагорний, В.В.; Четверик, О.В.
    Предмет дослідження охоплює теоретичні питання розвитку соціальної відповідальності аграрного бізнесу. У статті розглянуто роль корпоративної соціальної відповідальності в бізнес структурах. Здійснено аналіз розуміння даної категорії в сучасному бізнесі. Розглянуто особливості впровадження корпоративної соціальної відповідальності в практику господарювання однієї із світових компаній аграрного сектору. Об’єктом дослідження є процеси активізації корпоративної соціальної відповідальності суб’єктів аграрного бізнесу. Предметом дослідження є теоретичні та прикладні аспекти формування і функціонування корпоративної соціальної відповідальності як елемент підвищення конкурентоспроможності підприємств аграрного сектору. Проведено ґрунтовний аналіз сучасного стану запровадження соціальної відповідальності підприємницької діяльності та висвітлення подальших перспектив її розвитку в специфіці аграрного бізнесу. Галузь застосування результатів: навчальний процес у вищій освіті, проведення подальших прикладних економічних досліджень.
  • Ескіз
    Документ
    Теоретичні аспекти конкурентоспроможності продукції аграрних підприємств
    (ВЦ НУБіП України, 2018) Васильков, Є.В.
    Дослідження присвячено актуальній проблемі сьогодення – конкурентоспроможності продукції аграрних підприємств, яка є об’єктом вивчення багатьох сучасних науковців. Мета дослідження – узагальнити підходів до визначення сутності поняття «конкурентоспроможність продукції» У статті розглянуто основні теоретичні підходи до визначення сутності поняття «конкурентоспроможність продукції», на множинність яких вплинула його складність та багатовекторність розуміння цього питання серед науковців. Сформульовано уточнене визначення поняття конкурентоспроможності продукції. Подальші дослідження за проблемою можуть стосуватися питань оцінки та підвищення конкурентоспроможності продукції аграрних підприємств,, теоретичним підґрунтям якої буде уточнена сутність дослідженого поняття.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення конкурентоспроможності галузей АПК в умовах євроінтеграції
    (ВЦ НУБіП України, 2018) Вдовенко, Н.М.; Варшавська, Н.Г.; Павленко, М.М.
    Досліджено теоретичні та практичні підходи до поняття конкурентоспроможність агропромислового комплексу. В умовах орієнтації на європейські стандарти, міжнародні організації, що здійснюють контроль над аграрним ринком, формують нові тренди. Серед них збереження довкілля, водних, земельних та рибних ресурсів. Аргументовано можливості й потребу в органічному виробництві, розвитку сільських територій. Запропоновано нові концептуальні підходи до застосування поняття «розумна конкурентоспроможність галузей АПК» у контексті європейської інтеграції.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток виробництва винограду на сільськогосподарських підприємствах України
    (ВЦ НУБіП України, 2018) Дмитрук, М.І.
    Розглянуто сучасний стан розвитку винограду на сільськогосподарських підприємствах. Зосереджено увагу на актуальності досліджуваного питання та його значенні у системі сільськогосподарського виробництва. Визначено основні тенденції розвитку площ під виноградниками, урожайності та валового збору винограду на сільськогосподарських підприємствах.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив експортних можливостей на зростання конкурентоспроможності рибного господарства в умовах євроінтеграції
    (ВЦ НУБіП України, 2018) Шепелєв, С.С.
    Оцінено сучасний стану тенденцій експорту риби в Україні. Доповнено існуючий інструментарій аналізу та синтезу процесів посилення експортних можливостей у контексті підвищення рівня конкурентоспроможності рибного господарства. Обґрунтовано висновки та розроблено пропозиції щодо розроблення програми імпортозаміщення рибної продукції, визначено напрями створення роздрібних торговельних асоціацій.