Монографії
Постійне посилання колекціїhttps://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/6182
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Наукові та практичні основи використання інбридингу у м’ясному скотарстві(ЦП Компринт, 2023) Носевич Дмитро Костянтинович; Крук О.П; Угнівенко Анатолій Миколайович; Колісник Олександр ІвановичУ монографії систематизовано дані власні і із джерел літератури щодо використання інбридингу у спеціалізованому м’ясному скотарстві. Розкрито значення його для створення порід великої рогатої худоби та їх структурних одиниць. Охарактеризовано особливості геномного інбридингу. Запропоновано методи зниження інбредної депресії за використання інтер’єру та екстер’єру. Призначена, як додаткова література для підготовки студентів, аспірантів і докторантів під час освоєння дисципліни «Технологія виробництва молока та яловичини» за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».Документ Біологія великої рогатої худоби м‘ясних порід(ЦП Компринт, 2020) Угнівенко Анатолій Миколайович; Колісник Олександр Іванович; Антонюк Тетяна Андріївна; Прудніков Василь Григорович; Носевич Дмитро КостянтиновичУ монографії висвітлено матеріали, щодо біологічних особливостей великої рогатої худоби м‘ясних порід. Наведені особливості формування та прояву ознак самиць і бугаїв. Акцентовано увагу на прояві ознак в онтогенезі, специфіці живлення, пристосуванні до умов зовнішнього середовища, етології, інстинктах та стійкості і сприйнятливості до поширених серед великої рогатої худоби захворювань.Документ М’ясна продуктивність великої рогатої худоби : монографія(ЦП Компринт, 2018) Колісник Олександр Іванович; Угнівенко Анатолій Миколайович; Антонюк Тетяна Андріївна; Прудніков Василь ГригоровичУ монографії систематизовано найбільш важливі властивості яловичини та фактори ввливу на неї з позицій обґрунтованих чітких критеріїв всесвітніх нормативних документів. Комплексно висвітлено широке коло його проблем і сутність новітніх технологій виробництва безпечного м‘яса у скотарстві, основні напрямки його поліпшення та оцінювання якості. Наведено словник термінів і понять та список використаних джерел. Для докторантів, аспірантів і магістрів за спеціалізацією «Спеціалізоване м‘ясне скотарство» спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».Документ Наукові засади відтворювання поголів’я великої рогатої худоби м’ясних порід : монографія(ЦП Компринт, 2017) Угнівенко Анатолій Миколайович; Коропець Лариса Анатоліївна; Демчук Степан Юхимович; Носевич Дмитро КостянтиновичУ монографії висвітлено матеріали, щодо біології відтворювальної здатності великої рогатої худоби м’ясних порід. Наведені особливості ознак відтворювання самиць і бугаїв та принципи отримання і вирощування тварин з високою плодючістю.