Перегляд за Автор "Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні проблеми м'ясопереробної галузі(2016) Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна; Слободянюк Н.М.; Леонова Б.І.; Крижова Ю.П.У підручнику висвітлені проблеми сучасного стану м’ясної промисловості України, розглянуто основні властивості речовин, які входять до складу сировини та готової продукції, а також закономірності проходження процесів з їх використанням на усіх стадіях виробничого циклу. Наведено порівняльні характеристики традиційних і сучасних технологій виробництва м’ясних продуктів. Детально висвітлені переваги та недолік застосування у виробництві інгредієнтів, у тому числі біологічно активних добавок, як невід’ємної складової раціону людини ХХІ сторіччя. Наведена детальна інформація про розвиток інноваційних технологій в галузі, розвиток біотехнології, сучасний стан використання нано-матеріалів при виробленні та пакування продукції, висвітлена проблема забезпечення належної якості та безпечності харчової продукції. Висвітлені відомості щодо способів організації виробництва в умовах захисту належного стану прилеглої до підприємства території та збереження природних умов довкілля. Підручник призначений для магістрів спеціальності 181 "Харчові технології", аспірантів, науковців, спеціалістів переробних галузей м’ясної промисловості та фахівців, які працюють в системі переробних галузей АПК, а також для всіх, хто займається проблемами підвищення якості та безпечності харчових продуктівДокумент Актуальні проблеми м'ясопереробної галузі : підручник для студ. ОКР "Магістр" спец. 8.091707 "Технологія зберігання, консервування та переробки м'яса", напряму підготовки "Харчові технології та інженерія"(2010) Баль-Прилипко Лариса ВацлавівнаУ підручнику висвітлені проблеми сучасного стану м ׳ясної промисловості України, розглянуто основні властивості речовин, які входять до складу сировини та готових виробів,також закономірності проходження процесів за їх участю для глибокого контролю на всіх стадіях виробничого циклу. Наведено порівняльні характеристики традиційних та сучасних технологій виробництва м ׳ясних виробів, детально висвітлені переваги та недоліки застосування тих чи інших інгредієнтів в зазначених технологіях, також описано застосування біологічно активних добавок, як невід ׳ємної складової раціону людини ХХI століття. Зроблено скрінінг інформації про доцільність, тенденції та перспективи застосування нанотехнологій для вирішення проблем галузі, описані перші здобутки нанонауки в Україні та світі. Підручник призначений для магістрів спеціальності 8.091707 «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса», аспірантів, науковців напряму «Харчові технології та інженерія» , а також для фахівців, які працюють в системі переробних галузей АПКДокумент Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції "Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України та світу" присвяченої 125-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України(НУБіП України, 2023) Ніколаєнко Микола Станіславович; Кваша Сергій Миколайович; Кондратюк Вадим Миколайович; Ткачук Вадим Анатолійович; Шинкарук Василь Дмитрович; Барановська Оксана Дмитрівна; Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна; Братішко В.В.; Глазунова Олена Григорівна; Гриценко Ірина Сергіївна; Діброва Анатолій Дмитрович; Євсюков Тарас Олексійович; Каплун Віктор Володимирович; Коломієць Юлія Василівна; Кононенко Руслан Володимирович; Василишин Роман Дмитрович; Мельник В.І.; Остапчук Анатолій Дмитрович; Отченашко Володимир Віталійович; Рудик Ярослав Михайлович; Ружило Зіновій Володимирович; Савицька І.М.; Тонха Оксана Леонідівна; Цвіліховський Валерій Іванович; Яра Олена СергіївнаУ збірнику подано результати обговорення актуальних проблем, перспектив і шляхів забезпечення продовольчої та екологічної безпеки в умовах війни, плану відновлення України, сталого розвитку світу в контексті глобальних і регіональних викликів, трансформації суспільства та формування нової парадигми розвитку.Документ Мікроструктурний аналіз м’яса і м’ясних продуктів(Редакційно-видавничий відділ НУБіП України, 2022) Хомич Володимир Тимофійович; Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна; Мазуркевич Тетяна Анатоліївна; Стегней Жанна ГеоргіївнаЗміст підручника відповідає навчальній програмі дисципліни «Мікроскоструктурний аналіз м’яса і мясних продуктів». Підручник буде корисний студентам, аспірантам та викладачам закладів вищої освіти.Документ Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць за підсумками ІХ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів / Національний університет біоресурсів і природокористування України (IX Міжнародна науково-практична конференція вчених, аспірантів і студентів ; 2020 р. ; К.)(Видавничий центр НУБіП України, 2020) Ібатуллін Ігор Ілліч; Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна; Отченашко Володимир Віталійович; Савченко О.А.; Штонда О.А.; Слободянюк Наталія Михайлівна; Веретинська Ірина Анатоліївна; Пашечко М.І.; Брітченко І.Г.; Сухенко Владислав ЮрійовичУ збірнику праць подані результати сучасних наукових досліджень раціональних технологій виробництва та переробки сільськогосподарської сировини у харчові та кормові продукти, проведений аналіз удосконалених процесів, машин і апаратів харчових і переробних виробництв та описані проблеми санітарії і гігієни переробних підприємств, стандартизації, сертифікації, оцінки і забезпечення якості сировини та готової продукції. Розміщені у збірнику тези доповідей стосуються таких напрямів: «стандартизація і сертифікація продукції АПК та технологій і засобів її виробництва», «Актуальні проблеми виробництва продукції тваринництва і рибництва», «Інноваційні технології переробки продовольчої сировини», «Процеси і обладнання виробництва та переробки продукції АПК».Документ Сенсорний аналіз(НУБіП України, 2023) Голембовська Наталія Володимирівна; Крижова Юлія Петрівна; Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна; Слободянюк Наталія Михайлівна; Ісраелян Валентина МиколаївнаЗміст навчального підручника відповідає навчальній програмі дисципліни «Сенсорний аналіз». Підручник буде корисний студентам, аспірантам та викладачам закладів вищої освіти.Документ Технологія м’ясних консервів(Основа, 2016) Крижова Юлія Петрівна; Баль-Прилипко Лариса ВацлавівнаУ навчальному посібнику описано вимоги до сировини, асортимент та технологію виробництва консервів; викладено методики виконання технологічних розрахунків у курсовому та дипломному проектуванні консервних виробництв: вибір асортименту, технологічних схем, розрахунок сировини, прянощів, допоміжних матеріалів і тари, технологічного обладнання, потреб у трудових ресурсах, витрат води та енергоносіїв, розрахунок виробничих площ, компонування площ, побудову цехів, відділень. Описано технологію виробництва металевої тари, вимоги санітарії на консервних підприємствах. Наведено нормативний та довідковий матеріал, необхідний для виконання проектів. Для студентів вищих навчальних закладів II- IV рівнів акредитації.Документ Технологія риби та морепродуктів. Ч. 1(Видавничий центр НУБіП України, 2021) Лебська Тетяна Костянтинівна; Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна; Слободянюк Наталія Михайлівна; Голембовська Наталія Володимирівна; Менчинська Аліна Анатоліївна; Іванюта Анастасія ОлександрівнаЗміст навчального підручника відповідає навчальній програмі дисципліни «Технологія риби та морепродуктів». Підручник буде корисний студентам, аспірантам та викладачам закладів вищої освіти