Навчальні та наукові видання
Постійне посилання на розділhttps://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/3
Переглянути
20 результатів
Результати пошуку
Документ Інструменти формування пропозиції при виробництві руського осетра в системі розвитку глобального економічного середовища(НУБіП України, 2023) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Медведенко, Л.К.; Герасимчук, В.В.; Федоренко, М.О.У посібнику розкрито базові інструменти формування пропозиції при виробництві руського осетра в системі розвитку глобального економічного середовища. В аспекті глобального світового попиту на продукти розглянуто додаткові можливості для витримування передличинок та підрощування личинок руського осетра у басейнах і лотоках, проаналізовано виробництво м’яса осетрових у світі, виробництво та споживання ікри осетрових або чорної ікри (кав’яру) в Європі, Японії, США, Уругваї, Вірменії, Китаї в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки. Розраховано на працівників сільського та рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Регулювання розвитку аквакультури Туреччини на конкурентних технологіях формування пропозиції нішевої продукції та принципах ресурсозбереження й й екосистемого підходу(НУБіП України, 2022) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Поплавська, О.С.; Томілін, В.В.; Герасимчук, В.В.; Федоренко, М.О.; Коробова, Н.М.; Коваленко, Б.Ю.У посібнику розкрито основні складові щодо регулювання розвитку аквакультури Туреччини на конкурентних технологіях формування пропозиції нішевої продукції та принципах ресурсозбереження й екосистемого підходу в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки та глобального світового попиту на агропродовольчі продукцію. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва кефалевих видів риб з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі складові в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки(НУБіП України, 2022) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Коваль, В.В.; Герасимчук, В.В.; Федоренко, М.О.; Бабир, А.М.; Коваленко, Б.Ю.; Боярчук, С.В.У посібнику розкрито основні складові щодо кефалевих видів риб з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі складові у процесі формування пропозиції на рибу в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки. В умовах глобального світового попиту на продукти розглянуто додаткові можливості для поставки на ринки виробленої з кефалі продукції з доданою вартістю. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Рекомендації із розробки практичного інструментарію та засобів регулювання для модернізації механізму диверсифікації структури галузей тваринництва через внесення доповнень до Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010 секція А «Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство» відповідно до існуючих рекомендацій ФАО ООН(НУБіП України, 2022) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Марченко, І.О.; Дмитришин, Р.А.; Негода, Ю.В.Розкрито методичні засади щодо забезпечення можливостей вдосконалення нормативної бази регулювання через внесення доповнень до Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010. Обґрунтовано доцільність виокремлення з групи «розведення овець» групу «розведення кіз» як окремого виду економічної діяльності задля інтеграції його у аграрне виробництво. Враховано вибір показників, що характеризують галузь у процесі визначення вагових коефіцієнтів розвитку козівництва з подальшим їх прикладним використанням, урахуванням впливу галузевої конкурентоспроможності й викликів для національної та економічної безпеки в умовах глобальних трансформацій. Розраховано на слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково- педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Регіональні концепти розвитку сільських територій на засадах створення садкового рибницького господарства у нескидній водоймі(Списовський, 2020) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.; Маргасова, В.Г.; Шкарупа, О.В.; Наровило, Т.М.; Федоренко, М.О.У посібнику розкрито організаційно-економічну, методичну та експериментальну складову створення садкового рибницького господарства у нескидній водоймі. Обґрунтовано регіональні концепти розвитку сільських територій на засадах функціонування садкової аквакультури в умовах конкуренції за ресурси. Визначено інструменти, механізми формування та функціонування садкового господарства у нескидній водоймі в контексті розвитку сільських територій із одночасною мінімізацією ризиків від ведення аквакультурної діяльності. Запропоновано сучасний інструментарій з виробництва коропа та досвід вирощування кларієвого сома на ТОВ «ЧІВО» у садках. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Збірник технологій виробництва різних видів риб з використанням інструментів впливу на попит та пропозицію риби, інших водних живих ресурсів для забезпечення конкурентних переваг рибного господарства(НУБіП України, 2021) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.; Герасимчук, В.В.; Домбровська, Т.О.; Михальчишина, Л.Г.; Шепелєв, С.С.; Єфіменко, О.А.; Махиборода, К.В.; Сіненок, І.О.; Місар, М.О.; Небога, Г.І.; Федоренко, М.О.У довіднику розкрито основні складові щодо виробництва різних видів риб з використанням інструментів впливу на попит та пропозицію риби, інших водних живих ресурсів з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг в умовах глобального дефіциту продовольства. Обґрунтовано заходи щодо отримання товарної продукції за короткий період часу при найменших витратах з можливістю забезпечити власно виробленою рибною продукцією ринок риби в Україні. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Рекомендації щодо модернізації механізму надання рибогосподарських субсидій через призму впливу зростаючого виробництва риби(НУБіП України, 2022) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Коваль, В.В.; Герасимчук, В.В.; Боярчук, С.В.; Федоренко, М.О.У виданні на основі вивчення світового досвіду розкрито методичні засади щодо забезпечення обсягів надання субсидій і подальший їх вплив саме на рівень галузевої конкурентоспроможності та пошук можливостей формування новітнього організаційно-економічного механізму регулювання сталого рибальства і аквакультури. Обґрунтовано комплексний підхід з метою вдосконалення класифікації рибогосподарських субсидій на основі їх цілей, стадії виробничого процесу, типів виплат. Звернуто увагу на пропозиції світових дослідників щодо практичної необхідності представлення складу субсидій, оцінених за секторами у аспекті визначення їх потенційного впливу на потужності флоту, зусилля рибальських громад, виробництво продукції через призму впливу зростаючого виробництва риби. Розраховано на фахівців сфери рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, працівників аграрного сектору економіки.Документ Рекомендації до розроблення проекту Комплексної програми розвитку сталої та конкурентоспроможної аквакультури на 2023–2030 роки(НУБіП України, 2021) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Маргасова, В.Г.; Поплавська, О.С.; Герасимчук, В.Г.; Коваленко, Б.Ю.; Коновалов, Р.І.У рекомендаціях розкрито основні підходи щодо реформування рибного господарства та аквакультури в Україні. Запропонована сучасна парадигма формування оптимального варіанту розв’язання проблем в галузі. Визначено строки реалізації Комплексної програми розвитку сталої та конкурентоспроможної аквакультури в Україні на 2023–2030 роки. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва лина з використанням інструментів впливу на планування і організацію біологічних процесів у рибному господарстві(АСТЕКС, 2019) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Павленко, М.М.; Талавиря, О.М.; Сіненок, І.О.; Лобода, Ю.В.; Поплавська, О.С.; Сорока, С.А.; Дмитришин, Р.А.; Федоренко, М.О.; Шепелев, С.С.У практичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва лина з використанням інструментів впливу на планування і організацію біологічних процесів у рибному господарстві для забезпечення конкурентних переваг сектору в умовах інтеграційних процесів. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, бакалаврів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Інструменти формування пропозиції при виробництві європейського вугра для збалансованого розвитку сільських територій(НУБіП України, 2021) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Кондратюк, В.М.; Шарило, Д.Ю.; Дмитришин, Р.А.; Маргасова, В.Г.; Поплавська, О.С.; Герасимчук, В.В.; Коваль, В.В.; Залізко, В.Д.; Курмаєв, П.Ю; Коваленко, Б.Ю.; Коробова, Н.М.; Федоренко, М.О.У посібнику розкрито основні складові щодо виробництва європейського вугра у процесі формування пропозиції на рибу в умовах глобальних продовольчих і фінансових викликів для збалансованого розвитку сільських територій. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, бакалаврів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.