Перегляд за Автор "Шарило, Ю.Є."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Виробництво стерляді з використанням інструментів впливу на організаційно-економічні та виробничі процеси у рибному господарстві(2020) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.У посібнику розкрито основні складові щодо виробництва стерляді з використанням інструментів впливу на організаційно-економічні та виробничі процеси в умовах глобального дефіциту продовольства. Обґрунтовано заходи щодо отримання товарної продукції за короткий період часу при найменших витратах з можливістю наситити осетровими ринок риби в Україні. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Збірник технологій виробництва різних видів риб з використанням інструментів впливу на попит та пропозицію риби, інших водних живих ресурсів для забезпечення конкурентних переваг рибного господарства(НУБіП України, 2021) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.; Герасимчук, В.В.; Домбровська, Т.О.; Михальчишина, Л.Г.; Шепелєв, С.С.; Єфіменко, О.А.; Махиборода, К.В.; Сіненок, І.О.; Місар, М.О.; Небога, Г.І.; Федоренко, М.О.У довіднику розкрито основні складові щодо виробництва різних видів риб з використанням інструментів впливу на попит та пропозицію риби, інших водних живих ресурсів з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг в умовах глобального дефіциту продовольства. Обґрунтовано заходи щодо отримання товарної продукції за короткий період часу при найменших витратах з можливістю забезпечити власно виробленою рибною продукцією ринок риби в Україні. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом(НУБіП України, 2021) Кондратюк, В.М.; Діброва, А.Д.; Вдовенко, Н.М.; Шарило, Ю.Є.; Горяна, Л.Г.; Брітченко, І.Г.; Крилов, Я.О.; Данилевська-Жугунісова, О.Є.Збірник тез доповідей укладено за матеріалами ІV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом», яка відбулась на кафедрі глобальної економіки економічного факультету 14 травня 2021 року.Документ Новітні інструменти формування сукупної пропозиції на рибу та інші водні біоресурси в умовах глобальних продовольчих викликів(НУБіП України, 2021) Діброва, А.Д.; Вдовенко, Н.М.; Шарило, Ю.Є.; Гечбаия, Б.Н.; Горяна, Л.Г.; Куркубет, Г.; Бабунашвілі, Т.М.; Діассамідзе, С.; Кірейцева, О.В.; Коробова, Н.М.; Яцун, А.Г.; Михальчишина, Л.Г.Збірник тез доповідей укладено за матеріалами IІ Міжнародного науково-практичного семінару від 18 березня 2021 року «Новітні інструменти формування сукупної пропозиції на рибу та інші водні біоресурси в умовах глобальних продовольчих викликів», присвяченого 70-річчю економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, який відбувся на кафедрі глобальної економікиДокумент Практичні рекомендації з виробництва камбали-калкан через призму впливу зростаючого попиту на рибу(2021) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Федоренко, М.О.; Коваленко, Б.Ю.; Герасимчук, В.В.; Боярчук, С.В.; Дмитришин, Р.А.; Шарило, Д.Ю.; Коваль, В.В.; Курмаєв, П.Ю.; Неліпа, А.В.; Коробова, Н.М.; Томілін, О.О.; Шепелєв, С.С.; Поплавська, О.С.У посібнику розкрито основні складові щодо виробництва камбали-калкан у процесі формування пропозиції на продукцію морської аквакультури в умовах глобальних продовольчих викликів для збалансованого розвитку територій з урахуванням теоретичних і практичних аспектів імплементації положень Угоди про заходи держави порту, прапора щодо незаконного, непідзвітного, нерегульованого рибальства, Конвенції ООН з морського права, організаційно- економічних механізмів регулювання і боротьби з нелегальним рибним промислом. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, бакалаврів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва кефалевих видів риб з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі складові в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки(НУБіП України, 2022) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Коваль, В.В.; Герасимчук, В.В.; Федоренко, М.О.; Бабир, А.М.; Коваленко, Б.Ю.; Боярчук, С.В.У посібнику розкрито основні складові щодо кефалевих видів риб з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі складові у процесі формування пропозиції на рибу в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки. В умовах глобального світового попиту на продукти розглянуто додаткові можливості для поставки на ринки виробленої з кефалі продукції з доданою вартістю. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва лина з використанням інструментів впливу на планування і організацію біологічних процесів у рибному господарстві(АСТЕКС, 2019) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Павленко, М.М.; Талавиря, О.М.; Сіненок, І.О.; Лобода, Ю.В.; Поплавська, О.С.; Сорока, С.А.; Дмитришин, Р.А.; Федоренко, М.О.; Шепелев, С.С.У практичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва лина з використанням інструментів впливу на планування і організацію біологічних процесів у рибному господарстві для забезпечення конкурентних переваг сектору в умовах інтеграційних процесів. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, бакалаврів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва миня в умовах формування ланцюгів доданої вартості(НУБіП України, 2021) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Шарило, Д.Ю.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.; Герасимчук, В.В.; Домбровська, Т.О.; Маргасова, В.Г.; Варшавська, Н.Г.; Коваль, В.В.; Шепелев, С.С.; Боярчук, С.В.; Коваленко, Б.Ю.; Кононенко, Р.В.; Коробова, Н.М.У методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва миня з метою створення додаткових порівняльних переваг на ринку в умовах формування ланцюгів доданої вартості. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва раків для створення додаткових порівняльних переваг на ринку(2019) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дерій, Ж.В.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.; Герасимчук, В.В.; Небога, Г.І.; Маргасова, В.Г.; Махиборода, К.В.; Павленко, М.М.; Талавиря, О.М.; Варшавська, Н.Г.; Сіненок, І.О.; Сорока, С.А.; Шепелев, С.С.У методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва раків для створення додаткових порівняльних переваг на ринку. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва смугастого окуня в умовах орієнтації економіки на світові стандарти безпеки і якості(2018) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Місар, М.О.; Дмитришин, Р.А.; Домбровська, Т.О.; Єфіменко, О.А.; Махиборода, К.В.; Павленко, М.М.; Шепелев, С.С.У науково-методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва смугастого окуня з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг у умовах трансформаційних процесів та орієнтації економіки на світові стандарти безпеки і якості. Розраховано на працівників рибного господарства, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, слухачів курсів підвищення кваліфікації, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва судака при виборі шляхів забезпечення конкурентних переваг рибного господарства(2018) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Небога, Г.І.; Федоренко, М.О.; Шепелев, С.С.У методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва судака з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг в умовах євроінтеграційних процесів. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва тиляпії в умовах конкурентного середовища та продовольчих викликів(НУБіП України, 2020) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.; Михальчишина, Л.Г.; Федоренко, М.О.; Курмаєв, О.С.У посібнику розкрито основні складові щодо виробництва тиляпії з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі процеси у процесі формування пропозиції на рибу в умовах глобальних фінансових і продовольчих викликів. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва щуки з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг(ВД Кондор, 2018) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Федоренко, М.О.; Шепелев, С.С.У науково-методичних рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва щуки з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг у умовах трансформаційних процесів. Розраховано на працівників рибного господарства, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, слухачів курсів підвищення кваліфікації, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Практичні рекомендації щодо виробництва європейського сома в умовах глобального дефіциту продовольства(АСТЕКС, 2019) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дерій, Ж.В.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.; Герасимчук, В.В.; Небога, Г.І.; Маргасова, В.Г.; Талавиря, О.М.; Варшавська, Н.Г.; Федоренко, М.О.; Шепелев, С.С.; Гечбаия, Б.Н.У рекомендаціях розкрито основні складові щодо виробництва європейського сома з використанням інструментів впливу на забезпечення конкурентних переваг в умовах глобального дефіциту продовольства. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Регулювання розвитку аквакультури Туреччини на конкурентних технологіях формування пропозиції нішевої продукції та принципах ресурсозбереження й й екосистемого підходу(НУБіП України, 2022) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Поплавська, О.С.; Томілін, В.В.; Герасимчук, В.В.; Федоренко, М.О.; Коробова, Н.М.; Коваленко, Б.Ю.У посібнику розкрито основні складові щодо регулювання розвитку аквакультури Туреччини на конкурентних технологіях формування пропозиції нішевої продукції та принципах ресурсозбереження й екосистемого підходу в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки та глобального світового попиту на агропродовольчі продукцію. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Регіональні концепти розвитку сільських територій на засадах створення садкового рибницького господарства у нескидній водоймі(Списовський, 2020) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.; Маргасова, В.Г.; Шкарупа, О.В.; Наровило, Т.М.; Федоренко, М.О.У посібнику розкрито організаційно-економічну, методичну та експериментальну складову створення садкового рибницького господарства у нескидній водоймі. Обґрунтовано регіональні концепти розвитку сільських територій на засадах функціонування садкової аквакультури в умовах конкуренції за ресурси. Визначено інструменти, механізми формування та функціонування садкового господарства у нескидній водоймі в контексті розвитку сільських територій із одночасною мінімізацією ризиків від ведення аквакультурної діяльності. Запропоновано сучасний інструментарій з виробництва коропа та досвід вирощування кларієвого сома на ТОВ «ЧІВО» у садках. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Рекомендації до розроблення проекту Комплексної програми розвитку сталої та конкурентоспроможної аквакультури на 2023–2030 роки(НУБіП України, 2021) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Маргасова, В.Г.; Поплавська, О.С.; Герасимчук, В.Г.; Коваленко, Б.Ю.; Коновалов, Р.І.У рекомендаціях розкрито основні підходи щодо реформування рибного господарства та аквакультури в Україні. Запропонована сучасна парадигма формування оптимального варіанту розв’язання проблем в галузі. Визначено строки реалізації Комплексної програми розвитку сталої та конкурентоспроможної аквакультури в Україні на 2023–2030 роки. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Рекомендації щодо модернізації механізму надання рибогосподарських субсидій через призму впливу зростаючого виробництва риби(НУБіП України, 2022) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Коваль, В.В.; Герасимчук, В.В.; Боярчук, С.В.; Федоренко, М.О.У виданні на основі вивчення світового досвіду розкрито методичні засади щодо забезпечення обсягів надання субсидій і подальший їх вплив саме на рівень галузевої конкурентоспроможності та пошук можливостей формування новітнього організаційно-економічного механізму регулювання сталого рибальства і аквакультури. Обґрунтовано комплексний підхід з метою вдосконалення класифікації рибогосподарських субсидій на основі їх цілей, стадії виробничого процесу, типів виплат. Звернуто увагу на пропозиції світових дослідників щодо практичної необхідності представлення складу субсидій, оцінених за секторами у аспекті визначення їх потенційного впливу на потужності флоту, зусилля рибальських громад, виробництво продукції через призму впливу зростаючого виробництва риби. Розраховано на фахівців сфери рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, працівників аграрного сектору економіки.Документ Інструменти формування пропозиції при виробництві африканського кларієвого сома в рибницьких господарствах(2020) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Поплавська, О.С.; Федоренко, М.О.; Курмаєв, П.Ю.У посібнику розкрито основні складові щодо виробництва африканського мармурового кларієвого сома з використанням інструментів впливу на економічні та виробничі процеси у процесі формування пропозиції на рибу в умовах глобальних продовольчих і фінансових викликів. Розраховано на працівників рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців аграрного сектору економіки України.Документ Інструменти формування пропозиції при виробництві руського осетра в системі розвитку глобального економічного середовища(НУБіП України, 2023) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Ю.Є.; Дмитришин, Р.А.; Медведенко, Л.К.; Герасимчук, В.В.; Федоренко, М.О.У посібнику розкрито базові інструменти формування пропозиції при виробництві руського осетра в системі розвитку глобального економічного середовища. В аспекті глобального світового попиту на продукти розглянуто додаткові можливості для витримування передличинок та підрощування личинок руського осетра у басейнах і лотоках, проаналізовано виробництво м’яса осетрових у світі, виробництво та споживання ікри осетрових або чорної ікри (кав’яру) в Європі, Японії, США, Уругваї, Вірменії, Китаї в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки. Розраховано на працівників сільського та рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.